Schuurwerk
Renovatie

Meubelrenovatie

Meubels renoveren: een tweede leven voor uw meubels

We renoveren meubels vanuit onze werkplaats in Geldrop (vlakbij Eindhoven). Met een meubelrenovatie geven we uw meubels een tweede leven. Een oude stoel of tafel is weer als nieuw. Ook uw meubels geven we graag een compleet nieuwe uitstraling. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden.

renoveren

Meubelrenovatie op maat

Bij Pino Meubelrenovatie kunnen we uw meubels compleet renoveren. Daarnaast kunnen we ook bepaalde behandelingen uitvoeren zodat u zelf de meubels kunt afwerken. Afhankelijk van het materiaal kiezen we de juiste behandelmethode voor de meubelrenovatie. Zo maken we al ruim 25 jaar meubels mooi voor onze klanten.

 

Het begint meestal met uw meubels stralen

Sandblasting

Vaak begint het met meubels zandstralen. Hiermee worden lak, verf en onzuiverheden en onregelmatigheden verwijderd. Nadat uw meubels gestraald zijn kunnen ze verder bewerkt worden. Bij zachtere houtsoorten raden we stralen af.

 

Uw meubels logen…

Meubels logen is het verwijderen van verf, beits of lak zonder druk op het hout uit te oefenen. Het meubel wordt in een bad met loog ontdaan van de verf. Deze laat los spuiten we eraf. Of we uw meubels logen of chemisch reinigen hangt af van de houtsoort en de verfsoort die erop zit. Daarom inspecteren we uw tafel, stoel of kast uitvoerig voor we het meubel logen. Antieke meubels logen we meestal.

 

…of toch ontlakken?

Voor sommige meubelrenovaties is een ander proces nodig. In die gevallen kiezen we voor het ontlakken van uw meubels. Hierbij wordt de verf van het hout afgebeten. Meubels ontlakken is geschikt voor meubels waarbij logen niet krachtig genoeg is. Lees meer over meubels ontlakken.

 

Ook een meubelspuiterij!

Onze dochteronderneming Meku Laktechniek is een meubelspuiterij. Als u wilt kunnen we uw meubels dus direct voor u afwerken in de kleur die u wilt!